Persikų tortas su kremu

  • on 5 birželio, 2015
  • Patinka!
Persikų tortas su kremu receptas

Produktai:

3 kiaušiniai;
120 g cukraus;
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės;
60 g miltų;
30 g krakmolo;
1 pakelis kepino miltelių;
7 persikai;
1/8 l baltojo vyno;
125 g miltinio cukraus;
200 g minkštos marcipanų masės;
40 g skaldytų migdolų.
Gaminimas:
Persikų tortas su kremu. Į dubenėlį suleisti trynius, suberti 70 g cukraus, tarkuotą citrinos žievelę, įpilti 6 šaukštus karšto vandens ir išplakti iki purumo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei krakmolu ir atsargiai įmaišyti į paruoštą plakinį.
26 cm skersmens kepimo formą ištepti riebalais, sukrėsti tešlą ir išlyginti. Kepti ant vidurinio orkaitės įtvaro. Iškepusį torto paplotį atvėsinti.
Šviežius persikus panardinti į karštą vandenį, nulieti šaltu vandeniu ir nulupti. Persikus perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Supjaustytus persikus dėti į prikaistuvį, užpilti vynu, apibarstyti cukrumi (50 g) ir šiek tiek patroškinti. Po 10 minučių nukelti nuo viryklės ir palikti, kad atvėstų.
Marcipanus šakute sutrinti su šlakeliu persikų sulčių ir šia mase aptepti atvėsusio papločio viršų bei šonus. Paplotį papuošti persikų puselėmis, o šonus – skaldytais migdolais.
Baltymus plakti, suberti miltinį cukrų ir išplakti iki standžių putų. Putas sukrėsti į konditerinį švirkštą su žvaigždutės formos antgaliu ir persikų tarpelius papuošti dailiais saldukais. Persikų tortą su kremu apkepti orkaitėje, kol saldukai gražiai pagels.
Skanaus.
Article Categories:
Tortai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..