Riešutų tortas su plakta grietinėle

  • on 10 birželio, 2015
  • Patinka!
Riešutų tortas su plakta grietinėle receptas

Produktai:

200 g lazdynų riešutų;
175 g miltinio cukraus;
1 šaukštelis bulvių krakmolo;
6 baltymai;
žiupsnelis druskos;
½+1/8 l grietinėlės;
2 šaukštai cukraus;
100 g plonų šokolado plokštelių;
kakavos.
Gaminimas:
Riešutų tortas su plakta grietinėle. Riešutus paspraginti įkaitintoje keptuvėje be riebalų, kol jie pradės maloniai kvepėti. Suvynioti į drobulę ir trinant nuvalyti odeles. Riešutus sumalti malūnėliu.
Miltinį cukrų sumaišyti su krakmolu ir 150 g riešutų. Iš sviestinio popieriaus iškirpti 5 torto formos lakštus, aptepti juos riebalais, apibarstyti miltais ir sudėti į skardas. Baltymus su druska išplakti iki stangrumo. Suberti miltinį cukrų, sumaišytą su maltais riešutais. Masę užtepti ant paruoštų popieriaus lakštų ir iškepti.
Plakta grietinėle. Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo. 2/3 grietinėlės sumaišyti su 50 g maltų riešutų. 4 iškepusius papločius aptepti gauta mase, sudėti vieną ant kito ir uždengti neapteptu papločiu.
Tortą aptepti likusia plakta grietinėle. Torto viršuje pažymėti 12 gabaliukų pjovimo vietas. Tortą pastatyti atvėsti. Puošti prieš patiekiant į stalą.
Išplakti 1/8 l grietinėlės. Konditeriniu švirkštu kiekvieną gabaliuką papuošti rožyte, apkloti šokoladinėmis plokštelėmis, apibarstyti kakava. Riešutų tortas su plakta grietinėle pagamintas.
Skanaus.
Article Categories:
Tortai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..