Obuolių tyrės

  • on 1 liepos, 2015
  • Patinka!
Obuolių tyrė vaikams receptas
Prieš ruošiant obuolių tyrę, obuolius reikia nuplauti, išpjauti sėklalizdžius, nulupti ir supjaustyti į 4 dalis. Išpjauti sudaužytas obuolių vielas. Obuolių lupenose ir sėklalizdžiuose yra daug sulčių bei vitaminų, todėl jų patariama neišmesti, o sutrinti smulkintuvu ir vartoti kitiems valgiams.
Šviežių obuolių tyrei vaisius kruopščiai sugrūsti arba sutrinti elektriniu smulkintuvu. Kad tyrė nepatamsėtų, ją pagardinti citrinos sultimis.
Virtai obuolių tyrei vaisius užvirinti užpylus nedaug vandens ir troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Paskui pertrinti per sietelį.
Švelniajai obuolių tyrei vaisius nu­lupti, išpjauti sėklalizdžius ir virti puo­de, įpylus nedaug vandens, kol sukris. Šviežius obuolius apšlakstyti šlakeliu citrinų arba apelsinų sulčių, kad nepatamsėtų ir sutrinti elektriniu smulkin­tuvu.
Obuolių tyrę galima pagardinti bal­tu arba natūraliu (ruduoju) cukrumi, medumi, sirupu arba dirbtiniais saldik­liais.
Gardinti obuolių tyres galima vani­le arba cinamonu. Nelabai kvapius obuolius galima pagardinti baltuoju vynu, gabalėliu citrinos žievelės arba gvazdikėliais. Žinoma, kvapių vaisių arba augalų gabalėliai (ananasų, abri­kosų arba rabarbarų) taip pat suteiks tyrei skonio ir aromato.
Pertrinta per sietelį obuolių tyrė bus vientisa. Patroškintus obuolius su­dėti į sietelį ir spaudžiant mediniu šaukštu trinti į dubenėlį. Obuolius pa­tariama trinti mažomis porcijomis. Pa­togiausiai obuolių tyrę trinti virtuvės kombainu arba specialiu smulkintuvu.
Skanaus.
Article Categories:
Uogienės

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..