Rabarbarų ir trešnių drebučiai

  • on 7 liepos, 2015
  • Patinka!
Rabarbarų ir trešnių drebučiai receptas
Produktai: 
5 stiklainiai po 450 g
500 g trešnių;
¾ l rabarbarų sulčių;
1 kg cukraus su uogienių tirštikliu.
Gaminimas:
Rabarbarų sulčių dre­bučiams galima paruošti keliais bū­dais.
Į greitvirį supilti 3/8 l vandens. Puodo dugne įstatyti specialų sietelį, kuris saugo, kad tokiuose puoduose verda­mi produktai neprisviltų. Suberti su­pjaustytus rabarbarus. Puodą uždeng­ti ir virti. Kai greitviryje pakils slėgis, ugnį sumažinti ir po 10 minučių puo­dą nukelti nuo ugnies. Kai puodas šiek tiek atvės, jį atsargiai atidaryti.
Į kaistuvą įpilti ¼ l vandens ir 1 kg smulkiai pjaustytų rabarbarų. Užvirin­ti, 10 minučių pavirti ir suversti į siete­lį, išklotą lininiu audiniu. Rabarbarų sunka pamažu nuvarvės.
Į sultvirį sudėti 5 kg supjaustytų ra­barbarų, į apatinį indą pripilti van­dens. Užvirinti ir ant silpnos ugnies vir­ti 45 minutes.
Trešnes nuplauti, nusausinti, išim­ti kotelius ir kauliukus.
Reikalingą rabarbarų sulčių kiekį supilti į puodą, įdėti kelias trešnes ir užvirinti.
Trešnes, sultis ir cukrų su tirštikliu sumaišyti, greitai užvirinti, minutę pavirinti ant stiprios ugnies nuolat maišant.
Rabarbarų ir trešnių drebučius supilti į gerai karštu vandeniu išplautus, iškaitintus stiklainius ir užsukti dangtelius. Stiklainius apversti, kad trešnės nesikauptų tik stiklainio dugne.
Atvėsusius drebučių stiklainius lai­kyti tamsioje ir šaltoje vietoje dangteliais į viršų. Stiklainius gali­ma uždaryti ir celofanu, tik tada nereikia jų vėsinti apvertus.
Skanaus.
Article Categories:
Uogienės

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..