Šokoladinis tortas su šokolado ir maskarponės suflė

  • on 1 rugpjūčio, 2015
  • Patinka!
Šokoladinis tortas su šokolado ir maskarponės suflė receptas
Produktai:
Biskvitas:
2 kiaušiniai
100 gr. cukraus
130 gr. Miltų
2 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus
2 v.š. kakavos
Suflė:
200 gr. maskarponės sūrio
100 gr. natūralaus jogurto
250 gr. plakamosios 35 % grietinėlės
90 gr. cukraus (arba pagal skonį)
20 gr. juodojo šokolado
30 gr. želatinos
Gaminimas:
Šokoladinis tortas su šokolado ir maskarponės suflė. Biskvitas. Kiaušinius plakame su cukrumi, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kakava. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Į kepimo formą supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Suflė. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame išbrinkti. Išplakame jogurtą, maskarponę ir pusę cukraus. Padaliname masę pusiau į du dubenius. Ant vandens garų vonelės ištirpiname šokoladą, atvėsiname ir supilame į vieną pusę masės, gerai išmaišome. Išplakame iki standumo grietinėlę su likusia puse cukraus, padaliname per pusę ir įmaišome pusę į šokoladinę masę, kitą pusę į maskarponės/jogurto masę. Atsargiai išmaišome. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną. Vėlgi – pusę želatinos pilame į šokolado masę, kitą pusę – į maskarponės kremą. Viską atsargiai išmaišome. Jei kremai labai skysti, palaikome juos šaldytuve, kol pradės truputį stingti.
Biskvitą paliekame formoje, kurioje kepėme. Pilame ant biskvito šokoladinį suflė. Išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą, kol sustings taip, kad galima bus pilti kitą sluoksnį. Kai suflė sustingsta – pilame ant viršaus maskarponės/jogurto kremą. Statome į šaldytuvą, kol suflė galutinai sustings. Viršų pabarstome tarkuotu šokoladu. Šokoladinis tortas su šokolado ir maskarponės suflė pagamintas.
Skanaus.
Ramunės receptas.
Article Categories:
Tortai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..