Kaip pasigaminti trapią tešlą?

  • on 12 rugsėjo, 2015
  • Patinka!
Kaip pasigaminti trapią tešlą
Trapioji tešla tinka įvairiems patiekalams ruošti. Paruoštą tešlą galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 10 dienų. Tešla turi būti ruošiama ne aukštesnėje kaip 16°C temperatūroje, kad per daug nesuminkštėtų riebalai.
2papločiai
(26 cm skersmens) arba
16 papločių
(10 cm skersmens)
380 g miltų,
200 g sviesto, 
130 g cukraus,
1 kiaušinis, žiupsnelis druskos 
Paruošimo būdas
Ant lentos suberti persijotus miltus, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, suberti druską ir kapoti dideliu plačiu peiliu.
Tešlos trupiniuose padaryti įdubimą, į kurį suberti sugrūstą persijotą cukrų ir įmušti kiaušinį. Tešlą vėl kapoti peiliu.
Greitai rankomis suminkyti lygią vientisą masę.
Tešlą, suvyniotą į polietileno plėvelę, pusvalandį ar valandą palaikyti šaldytuve.
Tešlą dar kartą suminkyti, kad butų lengva kočioti.
Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti reikiamo storio lakštą ir, suvyniojus ant kočėlo, perkelti į skardą ar formą.
Tešlą prispausti prie kepimo formos kraštų, o tešlos perteklių nubraukti. Prieš kepant tešlą subadyti šakute, peilio galiuku ar adata, kad kepinyje neatsirastų pūslių. Į skardas sudėtus kepinius tuojau pat kepti arba laikyti šaltai.
Kad kepinys gerai atrodytų, o tešlos kraštai būtų dailūs, į kiekvieną kepimo formą su tešla įkloti pergamentinio popieriaus ir užberti sausų žirnių ar pupelių. Kepti 10 minučių 200°C orkaitėje.
Patarimas
Maišant tešlą elektrine maišykle, pasirinkti vidutinį apsukų greitį. Iš pradžių cukrų sumaišyti su atšildytu sviestu ir prieskoniais. Po to įmušti kiaušinius ir tik pabaigoje suberti miltus. Maišyti tol, kol susiformuos grūdėta masė. Tešlą minkyti rankomis, kol taps lygi ir vienalytė.
Article Categories:
Tešlos kepiniams

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..