Kaip puošti kepinius?

  • on 10 rugsėjo, 2015
  • Patinka!
Kaip puošti kepinius?
Su tinkamais virtuvės įrankiais galima greitai ir labai gražiai papuošti visus kepinius. Šioje kortelėje rasite informacijos, kaip išradingai papuošti kepinius.

Dviejų dalių forma kepiniams pjaustyti palengvina sunkų darbą – tortą supjaustyti į 12 arba 16 lygių dailių gabaliukų. Ji padės ne tik supjaustyti, bet ir papuošti tortą, nes kremo roželes ar kitas puošmenas galima išdėlioti tvarkingai ir tiksliai.
Konditerinis maišelis su įvairiais antgaliais skirtas tirštoms masėms išspausti. Maišelis yra talpesnis yra daug naudingesnis už konditerinį švirkštą. Siūloma pirkti konditerinį maišelį su kuo gausesniu įvairiausių lygių ir dantytų antgalių rinkiniu. Įvairūs aštrūs metaliniai konditerinio maišelio antgaliai išspaustai masei suteikia skirtingą formą.
Kulinarinės šukos su retais ir tankiais dantukais taip pat bus naudingos kepiniams pagražinti. Šiuo įrankiu galima labai greitai papuošti torto šonus. Jį taip pat galima naudoti ir tortų, vyniotinių bei kitų kepinių viršui puošti. Torto glajų galima pagražinti bangomis, „šachmatų lenta“ ir pan.
Prieš pradedant puošti tortą ar kitą kepinį reikia padėti ant visiškai lygaus paviršiaus, tada bus lengviau apžiūrėti ir iš visų pusių tinkamai pagražinti kepinį. Galima tortus dėti ant plokščios lėkštės arba tortinės.
Smulkūs sieteliai ir rėčiai – puikus įrankis, kai reikia kepinius tolygiai apibarstyti miltiniu cukrumi arba kakava. Kepinius galima puošti įvairiais ornamentais – tereikia iš popieriaus iškirpti puošmenos šabloną, uždėti jį ant kepinio ir apibarstyti miltiniu cukrumi ar kitais barstiniais, po to – nuimti šabloną.
Įvairiausiomis mentelėmis galima sukrėsti ir išlyginti kremus, kepinius aptepti glajais. Plačia mentele tortą nesunku perkelti ant tortinės.
Article Categories:
Patarimai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..