Kaip virti riebaluose?

  • on 10 rugsėjo, 2015
  • Patinka!
Kaip virti riebaluose? Gruzdinimas riebaluose
Geriausia kepti norimus produktus yra aliejuje. Jokiu būdu keptaukiuose neturi būti vandens. Virti gruzdintuvėje puikiai tinka sviestas, bet kepinius galima virti ir kitokiuose riebaluose, pvz.: kiauliniuose ar žąsų taukuose.
Kai kurie riebalai kepiniams suteikia savitą skonį, kuris ne kiekvienam patinka, todėl mėgstantiems natūralų kepinių kvapą bei skonį, patariama virti augaliniuose riebaluose – aliejuose (juose galima virti itin aukštoje temperatūroje). Išvirus vieną patiekalą, tame pačiame aliejuje galima virti ir kitą, nes aliejus nesudega, tik jį reikia perkošti. Žemės riešutų ir sezamų aliejai išsaugo natūralų produktų skonį, o alyvų aliejus suteikia originalų kvapą.

Gruzdinimas arba virimas riebaluose

Geriausiai virti gruzdintuvėje, nes galima tiksliai reguliuoti temperatūrą. Tinka ir kiti indai: ketaus puodai arba prikaistuviai. Puodai turi būti dideli ir platūs, juose turėtų tilpti tiek riebalų, kad kepiniai galėtų laisvai, nesiliesdami plaukioti jų paviršiuje. Kai gruzdintuvėje ar puode pakankamai daug keptaukių, produktai išverda greitai ir yra gelsvos spalvos.
Riebalus visada būtina įkaitinti iki tinkamos temperatūros. Jei į riebalus įmestas tešlos gabaliukas čirkšdamas iškyla ir plaukioja paviršiuje, o riebalai suputojo, vadinasi, jie jau įkaitę. Neįkaitintame aliejuje arba taukuose verdami produktai, tešlos gaminiai prisigeria daug riebalų ir būna neskanūs. Per daug įkaitę riebalai turi nemalonų kvapą ir dega. Iš riebalų kepinius geriausiai išgriebti kiaurasamčiu ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
Į tešlos gaminius, kurie bus verdami riebaluose, patariama berti kuo mažiau cukraus. Išvirusius kepinius išgriebti iš riebalų, nusausinti ir tik tada apibarstyti miltiniu cukrumi arba aptepti glajumi.

Vaisių ar daržovių gruzdijimas

Vaisių ar daržovių gabaliukus pamirkytus tešloje galima virti riebaluose. Vaisius reikia supjaustyti gabaliukais, suvilgyti tiršta tešla, dėti į puodą su riebalais ir virti, kol gražiai pagels. Galima virti obuolius, bananus, abrikosus, prinokusias kriaušes, žiedinius kopūstus, brokolius, porus, šparagus, paprikas, cukinijas, aguročius, pievagrybius ir bulves.

Žuvies ir mėsos gruzdinimas

Žuvį arba mėsą supjaustyti porcijomis (ne didesnėmis negu 150 g), suvilgyti tešla arba suvynioti į tešlos gabaliuką, dėti į indą su riebalais ir išvirti.
Article Categories:
Patarimai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..