Jautienos troškinys su juoduoju šokoladu

  • on 21 spalio, 2015
  • Patinka!
Jautienos troškinys su juoduoju šokoladu
Produktai:
1 kg jautienos;
50 g sviesto;
400 g svogūnų;
300 g morkų;
2 vnt. česnako galvos;
50 g juodojo šokolado;
1 vnt. čili pipiras;
3 šaukštai balzaminio acto;
kiaulienos šoninė rūkyta 130 g.;
jautienos sultinys 500 ml.;
pomidorų sultys 400 ml.;
3 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų
1/2 šaukštelio cinamono;
2-3 vnt. lauro lapai.
Gaminimas:
Paruoškite mėsą: nuplaukite ją po tekančiu vandeniu, nupjaukite nereikalingas gleives ir taukus bei supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Ant mėsos užberkite druską, pipirus, cinamoną ir gerai sumaišykite. Mėsą kol kas atidėkite į šalį.
Smulkiai supjaustykite kiaulienos šoninę ir apkepinkite ją puode, kuriame troškinsite mėsą. Apskrudusius šoninės gabalėlius išimkite ir laikinai atidėkite į šalį. 
Į puode likusius riebalus sudėkite sviestą ir apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Tuo tarpu nuskuskite morkas ir supjaustykite jas stambesniais gabalėliais. Kai svogūnai lengvai apskrus į puodą sudėkite paruoštas morkas, viską sumaišykite ir dar kelias minutes pakepinkite.
Tada supilkite pomidorų sultis, balzaminį actą, šokoladą, čili pipirą (jei nemėgstate labai aštriai į puodą dėkite sveiką nesmulkintą pipirą) ir apskrudintus šoninės gabalėlius. Viską gerai sumaišykite ir užkaitinkite, kad mišinys užvirtų. 
Tuomet sudėkite jautieną, supilkite jautienos sultinį, įdėkite lauro lapus ir pusiau perpjautas česnakų galvas. Česnakų nelupkite, o mėsai išsitroškinus, jų galvas tiesiog išimsite iš puodo. Vėl viską sumaišykite ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 45-50 min. (kaskart pamaišant). Troškinant stebėkite, kad neišgaruotų skystis ir mėsa nepridegtų.
Baigiant troškinti padažas turi būti sutirštėjęs.
Article Categories:
Troškiniai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..