Musakas

  • on 12 spalio, 2015
  • Patinka!
Musakas
Produktai:
6 baklažanų;
alyvuogių aliejaus kepimui;
700 gr. jautienos faršo;
1 didelio svogūno (sutarkuoto);
1 taurės balto vyno;
1 šaukšto pomidorų pastos;
1 lauro lapo;
šiek tiek cinamono;
drukos, pipirų.
Bešamelio padažui:
3 šaukštų sviesto;
4 šaukštų miltų;
2 stiklinių šilto pieno;
2 kiaušinių;
1 nedidelio puidelio tarkuoto sūrio;
druskos, pipirų.
Gaminimas:
Pjaustome baklažanus vieno centimetro storio apskritimais, apibarstome druska ir paliekame pusei valandos koštuve. Vėliau nuplauname gerai baklažanus ir paspaudžiame, kad nubėgtų vanduo. Apkepame aliejuje ir paliekame ant virtuvinio popieriaus atvėsti.
Apkepiname svogūną, dedame faršą ir maišome nuolatos kol apkeps faršas. Pilame baltą vyną, palaukiame kol jis išgaruos ir dedame pomidorų pastą, lauro lapą, cinamoną, druską bei pipirus, troškiname faršą, kol išgaruos visas atsiradęs skystis bei paliekame jį atvėsti.

Kaip pasigaminti bešamelio padažą?

Ruošiame bešamelio padažą: į puodą dedame sviestą, palaukite kol jis ištirps bei berkite miltus. Maišykite nuolatos. Pilkite šiltą pieną, kai tik padažas sutirštės, nukelkite puodą nuo ugnies, pagardinkite šiek tiek druska, nemažai pipirų, berkite sūrį bei kiaušinius bei greitai ir nuolatos maišykite.
Kepimo inde ant dugno išdeliokite baklažanus, kad neliktų tarpo, ant viršaus dėkite visą turimą farša, ant jo dar vieną sluoksnį baklažanų bei apipilkite viską bešamelio padažu. Pašaukite į orkaitę maždaug valandai, kol susidarys plutelė. Ištraukę iš orkaitės, palikite musaką valandai “nusistovėti”.
Skanaus.
Article Categories:
Kepsniai jautienos

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..