Tortas Medutis su žele gabaliukais

  • on 27 gruodžio, 2015
  • Patinka!
Tortas Medutis su žele gabaliukais receptas
Produktai:
100 g. sviesto;
200 g. cukraus;
200 g. medaus;
2 kiaušiniai,
2 a.š. kepimo miltelių (nubraukti);
1 a.š. cinamono;
1 a.š. maltu gvazdikeliu;
~650 g. miltų.
Kremui:
600 g grietinės;
400 ml. riebios grietinėlės;
200-250 g. cukraus;
1 citrinos spaustos sultys.
Gaminimas:
Tortas Medutis su želė gabaliukais. Į puodą berkite cukrų, dėkite sviestą ir medų. Kaitinkite, nuolat maišydami, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus.
Tuomet masę atvėsinkite (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldykite visiškai, – ji turi būti šilta.
Pilkite į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišykite.
Dedame persijotus miltus kartu Su kepimo milteliais,užminkome tešlą.
Tešlą dalinkite į 5-7 gabaliukus,man kas kart skirtingai. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite. Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24-26 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą (bet trupinių reikia labai nedaug, tad nekočiokite labai didelio papločio).
Papločiai išeina labai ploni – taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja.
Grietinę išplakame su cukrumi, pilame citrinos sultis, išmaišome, dedame iki standumo išplaktą grietinėlę, lengvais judesiais išmaišome, kremas gaunasi labai purus. Papločius dedame į tortine atsegamais šonais, sluoksniuojame su kremu, dedame jau pasigamintos žele gabaliukus, viršutiniam sluoksniui paliekame vos šaukštą kremo, kad tik apteplioti, apibarstome trupiniais. Tortą medutį dedame į šaldytuvą, geriausia per naktį. Ryte nuimame tortines šonus, apibarstome trupiniais arba kepintomis migdolų drožlėmis. Puošiate kaip širdis geidžia. Tortas Medutis su žele gabaliukais pagamintas.
Skanaus.
Article Categories:
Tortai

Comments

  • Sveiki, man nelabai sekasi saldumynus gaminti, man niekada niekas nesigauna… bet va sugalvojau surizikuoti ir superinis receptukas. Tikrai geras medučio receptas. Aš šį tortą dariau jau tris kartus ir visada susilaukiu tik pagyrimo.

    Anonimiškas 2017 20 vasario 16:01

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..