Trijų šokoladų tortas

  • on 19 vasario, 2022
  • Patinka!
Trijų šokoladų tortas receptas
Produktai:
Pagrindui:
200 g šokoladinių sausainių,galima ir biskvitinius naudoti;
100 g sviesto, tirpinto.
Juodojo šokolado musui:
200 g. juodo šokolado;
50 g. sviesto;
200 g. grietinėlės (35% riebumo);
50 g. kreminio šviesaus likerio;
8 g. želatinos.
Pieniško šokolado musui:
200 g. pieniško šokolado;
50 g. sviesto;
200 g. grietinėlės (35% riebumo);
50 g. kreminio šviesaus likerio;
8 g. želatinos.
Baltojo šokolado musui:
200 g. balto šokolado;
50 g. sviesto;
200 g. grietinėlės (35% riebumo);
50 g. kreminio šviesaus likerio;
8 g želatinos.
Gaminimas:
Trijų šokoladų tortas. Paruoškite torto pagrindą. Sausainius susmulkinkite smulkintuvu iki labai smulkių trupinukų. Užpilkite tirpintu sviestu ir išmaišykite.
Gauta mase išklokite 22 cm. skersmens kepimo formos, prieš tai iškloto kepimo popieriumi, dugną. Paspauskite delnais. Dedame 10 min i kamera. Paruoškite šokoladinius musus. Visą želatiną (24 g) užpilkite 50 g vandens ir palikite išbrinkti. Visą musams skirtą grietinėlę (600 g) išplakite iki standžių putų. Padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite juodojo šokolado musą. Juodąjį šokoladą sulaužykite skiltelėmis. Kartu su sviestu dėkite į puodą ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gausite vientisą masę.
Užgesinkite ugnį, iš karto į masę dėkite trečdalį išbrinkusios želatinos ir sparčiai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps. Išmaišykite likerį. Sudėkite trečdalį išplaktos grietinėlės ir lengvai išmaišykite. Paruoštą musą supilkite ant torto pagrindo. Dėkite į šaldytuvą ar saldikli ir laikykite, kol sluoksnis sustings.
Lygiai taip pat paruoškite pieniško ir baltojo šokolado musus. Kiekvieną jų pilkite ant jau sustingusio sluoksnio, prieš tai šį sluoksnį šiek tiek subraižę šakute (taip sluoksniai geriau vienas su kitu sukibs).
Sluoksniai stingsta gana greitai, todėl didelė tikimybė, kad, kol paruošite antrąjį musą, pirmasis jau bus sustingęs, o kol paruošite, trečiąjį, bus sustingęs ir antrasis. Visiškai sustingusį tortą išimkite iš kepimo formos ir dėkite į didelę lėkštę ar tortinę.
Trijų šokoladų tortas puošiame savo nuožiūra.
Patarimas: apibarstykite torto viršų tarkuota apelsino žievele. Skonis ir kvapas nepakartojamas.
Skanaus.
Article Categories:
Tortai

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..