Vištiena su anakardžio riešutais

  • on 15 vasario, 2016
  • Patinka!
Vištiena su anakardžio riešutais
Produktai:
300 g vištienos krutinelės;
1 paprika;
pora saujų anakardžio riešutų;
pora saliero stiebų;
1 morka;
2 v.š. medaus;
2 v.š. kukuruzų krakmolo arba bulvių;
2 apelsinų sultys;
4 v.š. sojos padažo;
1 v.š. cukraus;
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm pločio gabalėliais. Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 1 šaukštą cukraus ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo.Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Padažui į dubenėlį supilame apelsinų sultis, 2 šaukštus sojos padažo, įdedame 2 šaukštus medaus bei 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišome.
Paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, morkas bei salierus riekutėmis. Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Tada sudedame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame iš visų pusių, kol vištiena pasidaro balta. Tuomet į keptuvę sudedame morkas, papriką, salierą ir anakardžio riešutus. Maišydami kepiname apie 5 min.
Vėliau į keptuvę pilame paruoštą padažą (prieš pilant dar pamaišykite padažą dubenėlyje). Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja. Patiekiame su virtais ryžiais, pagražiname apelsino skiltelėmis.
Skanaus.
Article Categories:
Paukštienos patiekalai

Comments

  • Puikus patiekalo receptas, dariau keletą kartų. Pirmą kartą gal saldokas gavosi, bet svarbiausia, kad buvo labai skanu, gan neįprastas skonis.

    Anonimiškas 2017 13 vasario 10:34

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..