Kaip užminkyti sluoksniuotą tešlą?

  • on 31 rugpjūčio, 2018
  • Patinka!
Kaip užminkyti sluoksniuotą tešlą, pasigaminti sluoksniuota tesla
Sluoksniuotą tešlą galima gaminti keliais būdais. Sluoksniuotos tešlos kepinius, į kuriuos iškeptus dedama įdaro (vamzdelius, pintinėles, liežuvėlius, paplotėlius ir t.t.), reikia kepti 10-15 min, kimštus pyragus – 15-25 min. Sluoksniuotų pyragėlių įdaras gali būti mėsa (pintinėlėms), uogienė, obuoliai, kremas ir t.t. (saldiems pyragėliams).

Bemielė sluoksniuota tešla receptai

I paruošimo būdasMiltai padalijami pusiau, pusė jų suminkoma su sviestu, iškočiojama 2 cm storio kvadratu ir pastatoma šaltai. Į kitą miltų dalį įpilama 1/2 stiklinės pasūdyto vandens su citrinos rūgštimi arba citrinos sultimis, ir minkoma tešla. Tešla uždengiama medžiagos skiaute arba rankšluosčiu ir 30 min palaikoma. Tada iškočiojama į 2 kartus didesnį kvadratą negu tas, kuris iškočiotas iš miltų su sviestu.
Sviesto ir miltų kvadratas uždedamas ant iškočiotos tešlos, jos kampai užlenkiami kaip vokas virš uždėto kvadrato ir užspaudžiami kraštai. Taip suformuota tešla iškočiojama į 1 cm storio ir 20 cm pločio juostą. Ji keturgubai sulankstoma ir 30 min palaikoma šaldytuve. Atšaldyta tešla vėl iškočiojama, keturgubai sulankstoma ir atšaldoma. Taip pat daroma ir trečią kartą. Tada jau galima daryti kepinius.
500 g miltų — 400 g sviesto, 1 šaukštelis citrinos sulčių, 1/2 šaukštelio druskos, 1/2 stiklinės vandens.
II paruošimo būdasImama 3 stiklinės miltų (1/4 stiklinės atskiriama kočiojimui), įpilama 1/2 stiklinės vandens, 1/2 šaukštelio druskos, 1 šaukštelis citrinos sulčių arba acto ir minkoma tešla. 300 g stipriai atšaldyto sviesto padalijama į 6 dalis (po 50 g). Tešla iškočiojama. Ant jos vienodai stambia trintuve užtarkuojama 1 dalis sviesto, keturgubai sulankstoma, iškočiojama ir vėl užtarkuojama kita 50 g dalis sviesto ir t.t. Tešla sulankstoma ir 1 h palaikoma šaldytuve. Kai tešla atšąla, daromi ir kepami kepiniai.
Kad sluoksniuota tešla būtų gera, visada reikia laikytis tokių taisyklių:
1. Prieš kepant kepinius, tešlą reikia atšaldyti (šaldytuve), bet nesušaldyti.
2. Paruoštus kepinius sudėti ant šaltu vandeniu suvilgyto, bet riebalais neištepto popieriaus.
3. Kiaušiniu sutepti tik kepinių viršų, taip, kad skysčio nepakliūtų ant sluoksnelių kraštų (kiaušinis kraštus sulipdo, sluoksneliai neiškyla).
4. Atšaldyti kepiniai dedami į karštą (ne mažiau kaip 250 °C) orkaitę.
Article Categories:
Tešlos kepiniams

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..