Keksukai kalėdiniai elniukai

  • on 21 gruodžio, 2015
  • Patinka!
Keksukai kalėdiniai elniukai.  Sokoladiniai kėksiukai receptas
Produktai:
sviestas 100 g.;
juodasis šokoladas 130 g.;
miltai 2 st.;
rudasis cukrus 100 g.;
kakava 2 valg. š.;
kepimo milteliai 1 arbat. š.;
kiaušiniai 2 vnt.;
kefyras 100 g.;
druska 1 žiupsnelis;
riestainiai:(maži, sūrūs riestainiukai) 24 vnt.;
saldainiai:36 vnt.
Gaminimas:
Keksukai šokoladiniai kalėdiniai elniukai. Puode užkaitinkite šiek tiek vandens. Į mažesnį puodą ar metalinį dubenėlį sudėkite sviestą ir įstatykite jį į didesnįjį puodą su karštu vandeniu. Pamažu maišydami lydykite sviestą ir įmaišykite 100 g trupinto šokolado. Vandens vonelėje jį tirpdykite tol, kol taps vientisa mase. Palikite šiek tiek atvėsti. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą ir maišykite tešlą, kol taps vientisa. Tada įmaišykite išlydytą šokolado ir sviesto masę. Paruoškite 12 nedidelių dailių popierinių keksiukų formelių ir sukrėskite į jas tešlą.
Kepkite 180–200 ºC temperatūros orkaitėje apie 20–25 min.
Drauge su keksiukais (arba atskirai) iškepkite ir ovalių imbierinių ar kitokių mėgstamų sausainukų. Vandens vonelėje išlydykite apie 30 g šokolado. Tepkite jį ant keksiukų ir „priklijuokite“ elniuko „veiduko“ detales, riestaininius ragučius. Atsargiai pastatykite vėsiai, kad šokoladas sustingtų ir visos detalės gerai priliptų.
Skanaus.
Article Categories:
Keksiukai

Comments

  • Šokoladiniai ir dar taip gražiai padaryti, manau tikras skanumėlis. Esant progai reikės pabandyti iškepti kažką panašaus į šiuos keksiukus.

    Anonimiškas 2017 28 vasario 13:06

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..