Kaip išvirti spanguolių uogienę?

  • on 5 gegužės, 2018
  • Patinka!
Spanguolių uogienė žiemai. Kaip išvirti spanguolių uogienę?
Produktai:
1 kg spanguolių
1,5 kg cukraus;
400 ml vandens.
Spanguolių uogienė.
Perrinktos ir nuplautos spanguolės 5 min palaikomos verdančiame vandenyje, tada užpilamos verdančiu sirupu ir išverdama uogienė.
Skoniui pagerinti į uogas galima įdėti obuolių (1 kilogramui spanguolių – 1 kg antaninių obuolių). Obuoliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis, apverdami, kad suminkštėtu, ir kartu su spanguolėmis sudedami į sirupą. Spanguolių uogienę galima virti ir su graikiniais riešutais (1 stiklinė išlukštentų riešutų vienam kilogramui uogų). Riešutų branduoliai 25—30 min paverdami atskirai, vanduo nupilamas, o riešutai sumaišomi su uogomis ir išverdama uogienė.
Verdant spanguolių uogienę atsiranda putų, jas reikia nugraibyti. Išvirus, spanguolių uogienė išpilstoma į stiklainius. Spanguolienė laikoma sausai, vėsiai, geriausia 10-15 C temperatūroje. Žemesnėje temperatūroje jos gali susicukruoti.
Sirupas išverdamas prieš verdant uogienę. Cukrus supilamas į puodą su karštu vandeniu, maišant ištirpinamas, pakaitinama, kol užvirs, nukeliama nuo ugnies.
Kad išvirtų gera spanguolių uogienė, labai svarbu tiksliai nustatyti virimo pabaigą. Baigiant virti putos susirenka dubens viduryje ir nebesklinda į kraštus. Spanguolių uogos neplauko sirupo paviršiuje, o būna pasinėrę ir vienodai pasiskirstę, jie pasidaro vaiskūs. Spanguolių uogienė žiemai paruošta.
Skanaus
Article Categories:
Uogienės

Parašykite komentarą

Nepraleisk! receptų ..